Ish kryetarja e Komunës së Preshevës  Znj.Ardita Sinani dhe një herit këshilltare e Kryeministrit Kurti i bën apel diasporës shqipëtare dhe shqipëtarve të Luginës që jetojnë në Kosovë ti përgjigjen më masovikisht regjistrimit të popullësis.

Ky është njoftimi i plotë i znj. Sinani

Përfundoj java e parë prej kur ka filluar procesi i regjistrimit të popullsisë dhe pasurive.

Interesimi i qytetarëve në Luginë të Preshevës, siç raportohet nga tereni, është në nivelin e kënaqshëm. Si dhe bashkëpunimi me regjistruesit.

Nevojat më të mëdha, paraqiten te bashkëvendësit që gjinden me banim të përkohshëm në botën perëndimore dhe në Republikën e Kosovës.

Rikujtoj se NUK MUND të regjistrohen ONLINE.

MËNYRA E VETME e regjistrimit të tyre është që t’ia dërgojnë familjarëve të tyre, të dhënat e sakta, si emri, mbiemri, numri personal, etj.

Pastaj, familjarët e tyre, në bashkëpunim me regjistruesit në teren, kryejnë evidentimin, përkatësisht regjistrimin.

Pra, le të angazhohemi sa më masivisht, që edhe tri javët e mbetura t’i shfrytëzojmë që ta regjistrojmë secilin prej nesh.

Më shumë artikuj të ngjashëm
Më shumë nga Wikiliks
Shfaq më shumë në Lajme