Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar Nevzad Lutfiu së bashku me zv.kryetarin e komunës së Bujanocit Shqiprim Musliu dhe disa aktivist sot vendosën para Stacionit policorë një pankart me mbishkrimim “Respektojeni kushtetutën”.

Ky është njoftimi i plotë përmes rrjetit social i kryetarit Lutfiu.

Aksion simbolik para stacionit policor në Bujanoc

“Respektojeni kushtetutën” ishte thirrja që i bëmë sot Ministrisë së Brendshme të Serbisë.
Neni 77 i Kushtetutës së Republikës së Serbisë thotë: “Lidhur me punësimin në organet shtetërore, në ndërmarrjet publike, organet e krahinës, vetëqeverisjes lokale duhet të kihet parasysh përbërja nacionale dhe përfaqësimi proporcional i pakicave nacionale”.
Numri i policëve shqiptarë është tejet i vogël, madje shumë prej tyre janë afër pensionit.
As edhe një polic i pranuar në vitet e fundit nga komuniteti shqiptar.
I bëjmë thirrje Bashkësisë Ndërkombëtare që ta kenë vëmendjen tek gjendja e shqiptarëve në Serbi, sepse diskriminimini ka prekur kufinjtë e racizmit.

Më shumë artikuj të ngjashëm
Më shumë nga Wikiliks
Shfaq më shumë në Lajme