Këshilli Bashkiak i Tiranës ka konkretizuar ndihmën për Komunën e Preshevës me qëllim lehtësimin e pasojeve të dëmve të shkaktuara nga vërshimet javë më parë në Komunën e Preshevës.

Këshilli Bashkiak miratoi sot vendimin për dhënjen e ndimës financiare në vler prej 50 mijë euro nga Bashkia e Tiranës për Komunen e Preshevës .

Kryetarja e Komunës së Preshevës Ardita Sinani ditë më parë kishte shprehur shqetsimin mbi situatën e vështirë të  krijuar pas rejshjeve të dendura të shiut të cialt shkaktuan dëme të konsiderushme në pronat e qytetarve në shtëpi private kryesisht në fshatrat Rainc dhe Rahovic, ku pati edhe dëme në infrastruktur nëper lagjet e fshatrave të prekura nga vërshimet.

Duke marrë parasysh situatën e vështir të krijuar pas vërshimeve për këto familje, si rezultat i kësaj fatkeqsie natyrore Bashkia e Tiranës shprehu menjëher gatishmërin e saj për të ofruar mbështetje financiare, ku sot miratoi vendimin për dhënjen e ndimës financiare në vler prej 50 mijë euro nga Bashkia e Tiranës për Komunen e Preshevës .

 

Më shumë artikuj të ngjashëm
Më shumë nga Wikiliks
Shfaq më shumë në Lajme