Pas një ftese të Këshillit Kombëtar Shqiptar, gjatë ditës së sotme dhenesërme , një delegacion i deputetëve të Kuvendit të Kosovës, gjegjësisht Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sport, Inovacion dhe Ndërmarrësi, si dhe Komisioni për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media pranë Kuvendit të Republikës së Kosovës do të qëndrojë në Luginë të Preshevës.

Gjatë kësaj vizite, ky delegacion u mirëprit në selinë e KëshillitKombëtar Shqiptar nga kryetari dhe kryesia e KKSH. Në këtë vizitë , nga kryetari i KKSH u elaborua gjendja e shqiptarëve nëLuginë të Preshevës, vështirësitë dhe sfidat po kalojnëqytetarët tanë si dhe mundësitë e bashkëpunimit të KKSH dhe këtyre komisioneve dhe institucioneve të Republikës së Kosovës.

Në këtë takim u prekën dhe diskutuan shumë çështje, fokus të së cilës ishin: sfidat në arsim, kërkesë për mbështetje institucionale të Këshillit Kombëtar Shqiptar, pajisjen me dokumente shqiptarëve të Luginës së Preshevës që jetojnë dhe veprojnë në Republikën e Kosovës, mbështetje në fushat të cilat janë edhe kompetencë e këtyre komisioneve dhe KKSH.

Vlen të theksohet se nga deputetët u zotuan që kërkesat e Këshillit Kombëtar Shqiptar do ti adresohen Kuvendit të Kosovës dhe Qeverisë, dhe po të njëjtat do të mbështeten dhe realizohen në të ardhmen sa më afërt.

Më shumë artikuj të ngjashëm
Më shumë nga Wikiliks
Shfaq më shumë në Lajme