Këshilli për Siguri dhe Parandalim të Kriminalitetit ka mbajtur sot mbledhjen e parë për vitin 2021 ku mes tyre ka raportuar edhe drejtoresha e shtëpis së shëndetit në Bujanoc  znj. Dalliborka Pavlloviq e cila tha se në tri ditët e kalauara  gjendja është përkeqsuar dhe se numri i personave të infektuar me covid 19 kan rezultuar 32 pozitiv e që eshtë shifër alarmante për Komunën e Bujanocit

Ky është raportit i z. Dalliborka Pavlloviq

Znj. Dalliborka Pavlloviq,  tha se që nga marsi i vitit të kaluar e deri më sot gjithsej në territorin e Komunës së Bujanocit 908 persona kanë rezultuar pozitiv në testin për Covid 19. vetëm për këto tri ditët e fundit janë paraqitur 32 raste pozitive në territorin e Komunë sonë dhe ky fakt tregon se gjendja prap është përkeqësuar, andaj lus qytetarët që të respektojnë masat anti covid.
Ndërsa sa i përket vakcinimit, ky proces po shkon shkëlqyeshëm dhe ka interes të mjaftueshëm nga qytetarët për vakcinim. Deri më tani në Komunën tonë janë vakcinuar gjithsej 968 persona, që kanë marrë të dy dozat e vakcinës, ndërsa gjithsej 2140 persona kanë marrë dozën e parë të vakcinës dhe që në javët e ardhshme pritet të marrin edhe dozën e dytë. Qytetarët po ankohen se po presin gjatë për thirrjen për vakcinim por kjo nuk varet nga ne si Shtëpi e Shëndetit por nga Ministria dhe e-administrata e cila na dërgon listat e personave që kanë bërë kërkesë për vakcinë.
Andaj ju lutem që të gjithë ata që dojnë të vakcinohen të paraqiten në e-uprava dhe të presin që t’i thërrasim – theksoi drejtoresha Dalliborka Pavlloviq.
Më shumë artikuj të ngjashëm
Më shumë nga Wikiliks
Shfaq më shumë në Lajme