Kuvendi i Serbisë ka nisur seancën në të cilën do të konstituohet mbledhja e re e 13-të e Kuvendit Popullor. Seancën e drejton deputetja më e vjetër e kësaj mbledhjeje, Vladeta Jankoviq, e cila u ndërpre disa herë nga duartrokitjet e deputetëve të opozitës, për shkak të pakënaqësisë së deputetëve të qeverisë. Pasi iu drejtua deputetëve, ai caktoi një pushim prej 60 minutash.

Shaip Kamberi ka njoftuar opinionin se është formuar grupi i ri parlamentar “Rajonet evropiane – Vojvodina, Sanxhaku dhe Lugina e Preshevës”, i cili do të jetë grupi i vetëm parlamentar i përbërë nga pakicat kombëtare. “Së bashku për Vojvodinën”, “SDA Sanxhak” dhe “Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës” do të bashkëpunojnë në kuadër të grupit unik parlamentar të pakicave në luftën për liri dhe barazi. – ka shkruar Kamberi në faqen e tij në Facebook.

Në rendin e ditës të seancës së parë të mbledhjes së 13-të të Kuvendit Popullor të Serbisë është konfirmimi i mandatit të deputetëve, zgjedhja e kryetarit dhe nënkryetarit të Kuvendit, emërimi i sekretarit të përgjithshëm të parlamentit dhe zgjedhja e anëtarëve të trupave punues dhe anëtarëve të delegacioneve të përhershme parlamentare në institucionet ndërkombëtare. Mirëpo për ditën e sotme pritet që të verifikohen vetëm mandatet dhe deputetët të bëjnë betimin dhe të martën të vijojë zgjedhjet e organeve parlamentare. Kuvendi konsiderohet i konstituuar kur konfirmohen dy të tretat e mandatit.

Më shumë artikuj të ngjashëm
Më shumë nga Wikiliks
Shfaq më shumë në Lajme