Të mërkurën, prokurorët kanë hetuar Kancelarinë, Ministrinë e Financave dhe zyrat e partisë konservatore të Kurzit. Paratë e buxhetit të shtetit dyshohet se u keqpërdoren mes viteve 2016-2018. Gjatë këtyre viteve, ai u bë fillimisht kryetar partie pastaj në vitin 2017 fitoi edhe postin e kancelarit. Në një rast tjetër gjyqësor, 35-vjeçari ishte nën hetime gjatë muajit maj nën dyshimet për deklarata të rrejshme në Komisionin parlamentar, akuzë të cilën e ka mohuar

Kancelari i Austrisë Sebastian Kurz dha dorëheqje, si pasojë e kritikave për keqpërdorim të postit dhe korrupsion.

Kurz tha se me këtë dorëheqje ka dashur të evitojë „kaosin“ në vend, pasi që ekologjistët kanë refuzuar të qeverisin me një kancelar i cili është nën dyshime se ka shkelur ligjin.

Kurz tha në një deklaratë për mediat se ai propozon Ministrin e Jashtëm Alexander Schallenberg, si pasardhësin e tij. Ndërsa vet planifikon të mbetet kryetar i partisë konservatore dhe shef e deputetëve të partisë së tij në Parlament.

Dyshohet se Kurz ka paguar mediat për të shkruar mirë për te…
Akuzat e tilla në shtetet perëndimore gati kurrë nuk të falen!

Më shumë artikuj të ngjashëm
Më shumë nga Wikiliks
Shfaq më shumë në Lajme