Agjendën e sotme me delegacione e zyrtarë të lartë ndërkombëtar e fillova me Komesarin e Lartë për Pakica Nacionale me seli në Hagë z. Kairat Abdrakhmanov, ka shkruar kryetari Arifi.

Z. Abdrakhmanov e njoftova se nga takimi jonë i fundit që patëm vitin e kaluar, gjendja e minoritetit shqiptar nuk ka ndryshuar aspak, dhe se shqiptarët në Bujanoc e Luginë përballen po me të njejtat problematika tash e sa vite.

Ia përmenda mos implementimin e disa marrëveshjeve që janë nënshkruar mes Serbisë dhe Kosovës e që prekin drejtpërdrejt interesat e shqiptarëve në Luginë, si njohja e diplomave dhe dokumenteve tjera mes këtyre dy shteteve. Gjithashtu, përmenda mungesën e teksteve për gjimnazistët, pasivizimin e adresave, mos implementimi i planit 7 pikësh i aprovuar në vitin 2013 nga Qeveria e Serbisë, si dhe diskriminimin në punësim.

Kërkova nga Komesari i Lartë që të ndikojë në organet e rëndësishme vendimmarrëse që së paku të ketë reciprocitet mes pakicës serbe në Kosovë dhe pakicës shqiptare në Serbi, ku për dallim nga serbët e Kosovës të cilëve shteti i Kosovës dëshiron t’i integrojë, por ata nuk duan, në Serbi ndodhë e kundërta me shqiptarët.

Komesari i Lartë na garantoi se të gjitha këto shqetësime do t’i adresojë me faktorin vendor dhe ndërkombëtar, ka shmruar z.Arifi në rrjetini social facebook.

Më shumë artikuj të ngjashëm
Më shumë nga Wikiliks
Shfaq më shumë në Lajme