Urime anëtarëve të komunitetit shqiptar për hapjen e zyrës së Këshillit Kombëtar Shqiptar në Novi Pazar.

Sanxhaku është i shqiptarëve njësoj si boshnjakët, njëjtë si të gjithë qytetarët e tjerë të Sanxhakut. Vlera e Sanxhakut është në unitetin e diversitetit, në të cilin toleranca ndër-kombëtare, kulturore, fetare është vlerë tradicionale.

Në ceremoninë e hapjes mu kujtuan disa fakte, kur të vizitosh Peshterin do të shohësh mijëra varre me emra dhe mbiemra shqip.

Ideologjia më e madhe serbe ka persekutuar sistematikisht boshnjakët dhe shqiptarët nga Sanxhaku për më shumë se 100 vjet.

Ata shqiptarë që mbijetuan në Sanxhak janë shumë të vetmuar dhe për ta kjo ngjarje është një ditëlindje e re. Urime anëtarëve të komunitetit shqiptar për hapjen e zyrës së Këshillit Kombëtar Shqiptar në Novi Pazar.

Sanxhaku është i shqiptarëve njësoj si boshnjakët, njëjtë si të gjithë qytetarët e tjerë të Sanxhakut. Vlera e Sanxhakut është në unitetin e diversitetit, në të cilin toleranca ndër-kombëtare, kulturore, fetare është vlerë tradicionale.

Në ceremoninë e hapjes mu kujtuan disa fakte, kur të vizitosh Peshterin do të shohësh mijëra varre me emra dhe mbiemra shqip.

Ideologjia më e madhe serbe ka persekutuar sistematikisht boshnjakët dhe shqiptarët nga Sanxhaku për më shumë se 100 vjet.

Ata shqiptarë që mbijetuan në Sanxhak janë shumë të vetmuar dhe për ta kjo ngjarje është një ditëlindje e re,ka shkrura z.Ugljanin

Më shumë artikuj të ngjashëm
Më shumë nga Wikiliks
Shfaq më shumë në Lajme